NYHETSBREV 1/2021  
Problemer med visningen Åpne i nettleser

Her er nyhetsbrevet for våren 2021. Kvekerhjelp har fått avslag fra Norad om fortsatt støtte til prosjektene i Gaza og Afrika, og tekstene i dette nyhetsbrevet handler om dette og veien videre.

 

 

Bilde: Juli 2018 - sommerleir med barn som lager det palestinske flagget.
Kvekerhjelp fortsetter med gode prosjekter selv uten Norad-støtte  
Styreleder Arnstein Finset skriver om avslaget om fortsatt støtte fra Norad og om Kvekerhjelps vei videre. 

Teksten starter slik:


"Kvekerhjelp fikk dessverre avslag fra Norad på vår søknad om fortsatt støtte til prosjektene våre i Gaza og Afrika for perioden 2021-23. Etter at vi mottok avslaget i januar, sendte vi en klage på vedtaket, men fikk avslag også på klagen. Dermed er Norads støtte til Kvekerhjelp gjennom snart 60 år historie i denne omgang."


Teksten kan leses i sin helhet på Kvekerhjelps nettsider ved å trykke på "Les mer" knappen under.

 
LES MER
Fotograf: Tonje Smidt Hundevadt. Gaza 2014.  Ungdommer er ute å spiller fotball ved stranda på kvelden.
Refleksjoner etter besøk på førskolene i Gaza 

Hanne Hognestad var i Gaza i 2010 sammen med daværende daglige leder i Kvekerhjelp, Penny Heymans. På denne reisen skrev hun en tekst hun nå har hentet frem da hun fikk vite om Norads avslag på Kvekerhjelps søknad om støtte.

Hun skriver blant annet:


"Det er trist og uverdig at et rikt land som Norge ikke kan støtte en så viktig institusjon som disse barnehagene er, først og fremst for disse 5-åringene, for foreldrene deres og for de kvinnene som jobber der."

Teksten kan leses i sin helhet på Kvekerhjelps nettsider ved å trykke på "Les mer" knappen under.
 
LES MER
Bilde fra 2015, Nord-Kivu, Kongo: En gruppe forandringsagenter for fred som har fått opplæring i "Alternatives to Violence" og dannet lokale fredskomiteer for å megle i konflikter.
"Jeg har lært å kjempe for min rett med fredelige midler"
Kristine Hofseth Hovland skriver om en evaluering som ble gjennomført i vår der det  kommer frem hva "Change agents for peace"-opplæringen har betydd for deltakerne.

Her er starten på teksten:

"I over tjue år har Kvekerhjelp støttet fredsbyggingsprosjekter i Rwanda, Burundi og Kongo. Med midler fra trofaste givere og fra Norad har våre partnerorganisasjoner kunnet gi opplæring til mange tusen forandringsagenter for fred – «change agents for peace» (CAPP)." I en evaluering gjennomført i vår har vi snakket med 150 av dem om hva denne opplæringen betyr.


Teksten kan leses i sin helhet på kvekerhjelps nettsider ved å trykke på "les mer" knappen under."
LES MER
Kvekerhjelp-stjerne
Vil du støtte oss?
Vil du støtte Kvekerhjelp i vårt arbeid for fred og menneskeverd?

Send et bidrag til gavekonto 1254 20 08081 eller med Vipps til 22978.

Din gave gjør en forskjell.

Kvekerhjelps arbeid er mulig basert på gaver fra privatpersoner, grupper og lag, og europeiske kvekerorganisasjoner i blant annet Sverige, Danmark, Tyskland, Irland og Nederland.
følg oss
.
Endre dine opplysninger | Meld deg av e-postlisten
MailMojo