NYHETSBREV 3/2020 
Problemer med visningen Åpne i nettleser

Her er nyhetsbrevet for desember. Vi har tekster om hvordan korona-pandemien påvirker partnerne og deres arbeid og nytt fra kontoret. Det blir færre prosjektreiser enn vanlig, men vi holder kontakt med partnerne våre i Gaza og Great Lakes. For å lese sakene, kan du klikke på bildene under.

Ønsker alle en god adventstid!

 

 

JULEGAVER- GAVEKORT FRA KVEKERHJELP - til inntekt for prosjektene på Gaza og i Kongo, Rwanda og Burundi

 

Vil du bestille gavekort til inntekt for Kvekerhjelp å gi i julegave?

​Gavekortet vil bli sendt på e-post,  som du selv kan skrive ut eller sende videre.

Du velger selv hvor mye du skal gi, og summen vil stå på gavekortet.

Du kan velge mellom: gavekort til arbeidet i Palestina eller gavekort til arbeidet i Afrika.

 

 

BESTILL HER
NYTT FRA HJEMMEKONTORET 

Anne Britt skriver om siste nytt fra hjemmekontoret.


Kjære alle medlemmer og gode givere!

I det siste har det vært mest hjemmekontor og jeg har gått ned i 50% stilling. Da har det vært helt nødvendig og fantastisk å få god hjelp av flere i styret.

Vi har rapportert til Norad og sendt ny søknad om treårig rammeavtale. Vi er svært spente på om den blir godkjent slik at vi kan fortsette å støtte partnere i Great Lakes regionen i Afrika og i Gaza. Norad skal svare i slutten av desember. I mellomtiden drifter vi på sparebluss og håper på det beste.

De tyske kvekerne har støttet oss og PECEP`s barnehager i Gaza generøst i år og til neste år. Penger er sendt til partnerne om enn noe senere enn vanlig og vi håper at de kan gjennomføre planlagte prosjekter selv i disse koronatider.

Jeg vil gjerne takke dere for støtten og gavene dere har gitt Kvekerhjelp i år. Tusen takk!

Ønsker dere en god og fredfylt jul og et godt nytt år i 2021.

Med vennlig hilsen
Anne Britt Strømnes
daglig leder Kvekerhjelp



 
JULEMINNER FRA SIERRA LEONE 

Daglig leder Anne Britt Strømnes forteller om en spesiell julefering i 2003, da hun arbeidet for flyktningehjelpen i Freetown i Sierra Leone.

Hun starter teksten slik:


"Jeg var i Freetown, Sierra Leone, julen 2003 på oppdrag for Flyktninghjelpen. Egentlig var jeg stasjonert i Kailahun på grensen mot Liberia der det fremdeles var krig, 11 timer fra hovedstaden og drev skoleprosjekter i det krigsherjede landet. Men denne julen skulle feires med andre kollegaer i et stort utrivelig hus oppe i åssiden rundt byen. Hundene Kofi og Anna løp rundt. Jeg hadde fått ansvar for julematen og brev fra moren min, levert av en som kom fra hovedkontoret i Oslo. Jeg gledet meg!"

Teksten kan leses i sin helhet på Kvekerhjelps nettsider ved å trykke på "Les mer" knappen under. 





 
LES MER
“PÅ TROSS AV PANDEMIEN..» – LIVET MED COVID-19 I KONGO

Styremedlem  og tidligere daglig leder Kristine Hofseth Hovland har vært i kontakt med Georges Bani fra Ulvira i Sør-Kivu som forteller om hvordan orgasasjonen INIREC jobber under pandemien.  INIREC driver fredsklubber for barn og unge.

Geogres Bani forteller blant annet:

"Munyemana forteller at smittetallene i Goma er usikre, men i september og oktober har byen hatt mye høyere dødstall enn vanlig, og han antar at mange dør av Covid-19 uten at dette blir registrert.

«Som organisasjon har vi brukt mye av året til å fokusere på grunnleggende helseråd, særlig til sårbare grupper. Vi setter opp vaskestasjoner og deler ut såpe og munnbind der vi kan. Vi har samlet inn midler fra våre egne medlemmer her i Goma for å kunne dele ut såpe, og vi har mobilisert nettverket vårt av fredskomiteer til å gi helseråd ute i landsbyene. Vi håper å kunne gjøre mer, mye mer.»

Teksten kan leses i sin helhet på kvekerhjelps nettsider ved å trykke på "les mer" knappen under."
LES MER
MENTAL HELSE I GAZA UNDER KORONAPANDEMIEN
Kvekerhjelp har lenge samarbeidet med Gaza Community Mental Health Programme om å styrke familiers mentale helse i Gaza. Nå har de, og samarbeidspartnere, rapportert om virkningene av koronaepidemien, med vekt på psykisk helse.

Her er et utdrag fra teksten: 

"Da rapporten ble utgitt 15.06.2020 var det registrert 70 koronasyke på Gazastripen. 41 av dem var blitt friske, 28 var fortsatt syke, og en var død. 1971 personer var i karantene på 28 karantenesentere.

Blant tiltakene de som arbeider med mental helse har iverksatt, er blant annet gratis telefonrådgivning, psykisk førstehjelp, konsultasjoner for dem i karantene og deres familier ved hjelp av fjernundervisning, psykisk veiledning for dem som arbeider i karantenesenterne, og individuell veiledning i stresshåndtering, problemløsning og vern mot vold skapt av kovid-19 krisesituasjonen.

Det er mange faktorer som påvirker den mentale helsa i Gaza. Den økonomiske situasjonen er blitt mye vanskeligere, spesielt for folk på daglønn, som reinholdsarbeidere, restaurantarbeidere og drosjesjåfører. Skolestengninger har negativ innflytelse på studenter, elever og deres foreldre. Mange har måttet holde seg hjemme i lange perioder, og det at koronasituasjonen har vart så lenge er også en belastning. Det er mangel på medisiner, også for psykiske lidelser, og mangelen på ressurser gjør at folk mister troen på helsevesenet. Mange er også utrygge på grunn av uklar informasjon om sykdommen og smittevernsrådene."

Teksten kan leses i sin helhet på kvekerhjelps nettsider ved å trykke på "les mer" knappen under.
LES MER
følg oss
Website Facebook
. +47 48112260
Endre dine opplysninger | Meld deg av e-postlisten
MailMojo